Valgfag

I løbet af din tid som elev på Ærø Efterskole, har du mulighed for at prøve dig selv af i en række af valgfag. 

Valgfagene vælges i begyndelse af skoleåret, og du får mulighed for at vælge nye fag ved årsskiftet. 

Dine valgfag bliver en del af dit skema, og er typisk 1-2 lektioner om ugen. Nedenfor kan du se en oversigt over de fag, som du kan vælge. 

Basketball

Det her er valgfaget for dig, der gerne vil have gang i benene, masser af boldteknik, driblinger – og ikke mindst: teamwork! 

Glæd dig til at slå dig løs på basketbanen med kaste-, gribe- og dribleteknik. Spil både forsvar og angreb, skyd på mål og hop så højt, du kan!

Du får desuden mulighed for at være en del af Ærøs lokale basketballklub, “Ærø Magics”. Her sker der masser af basket-magi, når de træner hver mandag og onsdag med U15 og U17-hold, der er med i Dansk Basketball Forbunds rækker.

Her kan du opleve nye venskaber med de unge lokale fra Ærø, hæsblæsende basketkampe, og så bliver du endda en del af en ny basketballklub i vækst – med stor opbakning fra hele Ærø!

Body and Soul

Åbne sanser, mindfulness, massage, afslapning – det får du i dette valgfag.

Her omdanner vi indtryk til udtryk gennem forskellige medier; fri improvisationsdans, brevkasse med jer i panelet, der svarer på spørgsmålene, film, musikmeditationer, henna-tatoveringer, walk & talk i naturen med filosofiske temaer of meget mere.

Her er der plads til at tænke og mærke. Føle og sanse. Sætte tempoet ned og skrue tankerne op. 

Fermentering

Fermentering er et ord, man hører mere og mere.

Verdens bedste restauranter bruger det til at finde nye smage, de kan bruge i deres mad. Der udkommer bøger og sundheds-interesserede over hele verden taler om, hvor sundt det er at spise og drikke fermenterede produkter.

Fermentering er også en måde at konservere mad på, som kan være med til at minimere madspild.

Derudover er det en hel lille værktøjskasse af teknikker som giver mulighed for at skabe anderledes madoplevelser ud af de ting, vi kan høste på skolen og samle i naturen på Ærø.

Sidst men ikke mindst er fermentering en virkelig stor del af det asiatiske køkken, så en tur forbi dette valghold, vil give dig et indblik i japansk kultur – som vil gøre din forståelse af landet større.

Japansk

Japan er et land langt væk fra Danmark med en helt anden kultur, talesprog og madkultur. Dog er der enkelte ligheder. Vi holder eksempelvis begge af de fire årstider.

På dette valgfag kan du lære japansk og nyde fornøjelsen af at finde forskellene og lighederne mellem de to kulturer.

At lære japansk vil selvfølgelig hjælpe dig med at lære mere om japansk kultur, som er fuld af attraktioner.

Du kan også opleve glæden ved at kommunikere med folk fra andre lande gennem deres egne ord.

Kunne du tænke dig at skabe en mulighed for at lære landet at kende? Et land hvor tradition, moderne teknologi og smuk natur sameksisterer i harmoni? Så skal du vælge det her valgfag. Det forbereder dig selvfølgelig også på studieturen til Japan.

Keramik

Det her fag er til dig, der godt vil arbejde med leret og opleve den fantastiske fordybelse og ro, der opstår, når man skaber sine egne værker ud af det ydmyge materiale.

Vi skal lære en masse forskellige måder at formgive leret på, male på det, præge det – og slutteligt skal vi prøve at lave en udendørsbrænding med røg og ild, som det er blevet gjort i tusinder af år.

Motionsbokseklub aka. Balboa

Vil du gerne have pulsen op? Så er vores motionsbokseklub det helt rigtige valg! 

Her træner vi slag på boksesæk og træner den helt rigtige teknik gennem skyggeboksning. Derudover får du virkelig testet din kondition og udholdenhed, når vi løber og dyrker styrketræning. 

Vi dyrker også det sociale og ser f.eks. en boksedokumentar sammen og taler om alt fra taktik til boksningens historie.

Og bare rolig: Selvfølgelig er der ingen, der får blå øjne med hjem!

Ord– og billedlaboratorium

Lær at skrive frit – helt uden filter, men med masser af flow – gennem en række spændende skriveøvelser. Vi eksperimenterer, leger og prøver os frem for at finde frem til dit helt unikke udtryk. 

Nogle gange filmer vi; f.eks. en følelse, et emne eller en genre. Ord bliver til billeder, og billeder bliver til ord.

Valgfaget handler om at udtrykke sig og lære sig selv – og omverdenen – at kende undervejs.

Perleværksted

Er du vild med perler? Det er vi! Og på det her valgfag arbejder vi kreativt med perler på flere måder.

Glæd dig til at arbejde med alt fra de velkendte HAMA-perler, der giver mulighed for en afkobling og pause i hverdagen til produktionen af perlesmykker med inspiration fra verdens forskellige kulturer.

Det er håndarbejde, kreativitet og fingerfærdighed, når det er allerbedst. Her får du timevis af fordybelse og god stemning i vores hyggelige værksted. 

Sammenspil

Fede musiknumre, dine yndlingsinstrumenter – og masser af fællesskab! 

Når du vælger sammenspil, får du mulighed for at indgå i et vaskeægte band, hvor vi spiller og synger sammen. Her kan du dyrke din passion for musikken – uanset om du er øvet eller nybegynder. 

Smykkeværksted

På smykkeværkstedet får du mulighed for at arbejde med dine hænder og skabe dine helt egne unikke smykker – helt fra bunden!

Glæd dig til at få indsigt i forskellig fremstillingstekniker, når vi saver, smeder, filer og smelter. Du får et stort materialekendskab og lærer, hvordan forskellige materiale kan bruges.

Og ikke mindst, kommer du til at skabe dine helt egne personlige smykker. Noget, du selv har designet og ført ud i livet – i de farver og med det udtryk, netop du foretrækker.

At lave smykker er at lære et smukt håndværk, der går flere årtusinder tilbage. Når du sidder og nørkler med perler og sten i vores hyggelige værksted, får du mulighed for at dyrke fordybelsen og styrke koncentrationen – og måske tage på en lille tidsrejse …