Skip to main content

Sådan bor vi

Efterskolen vil blive dit nye hjem, mens efterskoleåret udfolder sig. Omgivet af den særlige efterskole-magi vil du og de andre elever opleve, at et fællesskab bliver til, og det er ikke ualmindeligt, at livslange venskaber bliver skabt lige netop det her år. 

Øerne omkring Ærø 

På Ærø Efterskole råder vi over 8 huse, som er elevboliger. Alle husene er opkaldt efter øerne omkring Ærø, eksempelvis Skarø, Bjørnø og Drejø. 

I hvert hus bor typisk omkring 10 elever, og kønsopdelingen er mindre vigtig. Vores holdning er nemlig, at alle skal føle sig hjemme, uanset hvordan de identificerer sig. Her har vi skabt et inkluderende og mangfoldigt miljø, som giver genlyd af fællesskab og frihed. 

Indretning 

Som elev på Ærø Efterskole, bidrager du til fællesskabet. Derfor er du og dine bofæller med til at indrette netop jeres hus og fællesområder og derved skabe et miljø, hvor alle kan føle sig hjemme. I starten af skoleåret afholder vi nemlig en auktion, hvor hvert hus byder på møbler, som skal bruges til at indrette fællesrummene. Det er en kreativ og sjov proces, der binder alle elever sammen på kryds og tværs – og giver dig ejerskab over dit hjem. 

Fællesskab 

Familiehuse og familielærer
Når du bliver elev på Ærø Efterskole, bliver du både del af det store fællesskab, og du flytter også ind i et hus sammen med din nye familie på et værelse med 1-3 andre elever. I husene bor der både piger og drenge, men du bor på værelse med elever af samme køn. Hvert hus har en familielærer, som er den primære kontaktperson og bindeleddet mellem skole og forældre. I familien spiser I ugentlige familiemiddage, gør rent, holder familieaftener og familieweekender og holde øje med at alle har det godt.

Værelsesbytte
Du bliver ikke boende med din familie hele året. På et tidspunkt omkring halvvejs i efterskoleåret flytter du sammen med en ny familie og får nye værelseskammerater. Du fortsætter med at have den samme lærer som kontaktlærer, mens du får en nu familielærer. At få en ny familie kan være en omvæltning, men det er også stor chance for at få nye venner og blive del af et nyt fællesskab.

Besøg os på Ærø Efterskole.

Du er altid velkommen til at komme og få en rundvisning og uforpligtende samtale på skolen.

Kontakt os i dag