Sådan bor vi

Efterskolen vil blive dit nye hjem, mens efterskoleåret udfolder sig. Omgivet af den særlige efterskole-magi vil du og de andre elever opleve, at et fællesskab bliver til, og det er ikke ualmindeligt, at livslange venskaber bliver skabt lige netop det her år. 

Boform 

På Ærø Efterskole råder vi over 8 huse, som er elevboliger. Alle husene er opkaldt efter øerne omkring Ærø, eksempelvis Langholm, Avernakø og Drejø. 

I hvert hus bor typisk omkring 10 elever, og kønsopdelingen er mindre vigtig. Vores holdning er nemlig, at alle skal føle sig hjemme, uanset hvordan de identificerer sig. Her har vi skabt et inkluderende og mangfoldigt miljø, som giver genlyd af fællesskab og frihed. 

Opbygning 

Som elev på Ærø Efterskole, bidrager du til fællesskabet. Derfor er du og dine bofæller med til at indrette netop jeres hus og fællesområder og derved skabe et miljø, hvor alle kan føle sig hjemme. I starten af skoleåret afholder vi nemlig en auktion, hvor hvert hus byder på møbler, som skal bruges til at indrette fællesrummene. Det er en kreativ og sjov proces, der binder alle elever sammen på kryds og tværs – og giver dig ejerskab over dit hjem. 

Fællesskab 

Hvert hus har en tilknyttet familielærer. Familielæreren er din kontaktperson og bindeleddet mellem skole og hjem. I løbet af året holder vi familieaftener, hvor eleverne og familielæreren kan fordybe sig i forskellige aktiviteter sammen. 

Familierne udfordrer også hinanden i sjove konkurrencer under familiedysten, og hvert hus har en repræsentant i skolens ø-råd, der bringer elevernes idéer og input til vores månedlige stormøder. 

Det er ikke tilfældigt, at vi kalder din kontaktperson for en familielærer. Vi anser nemlig bofællesskaberne som en familie, hvor alle arbejder sammen for at skabe et trygt og rart fællesskab. 

Ligesom derhjemme, er din familie ikke en, du selv har valgt; men en, du skal lære at eksistere sammen med og skabe rum og plads til alle i. 

Her på Ærø Efterskole bliver du nemlig en del af en større familie – og et fællesskab, som vi alle værner om og bidrager til. 

Besøg os på Ærø Efterskole.

Du er altid velkommen til at komme og få en rundvisning og uforpligtende samtale på skolen. Ring og aftal et besøg med vores forstander Mogens eller læs mere her.

Ring til Mogens og
book en rundvisning
+45 6352 6050