Skip to main content

Retningslinjer på Ærø Efterskole

Når du starter som elev på Ærø, bliver du en del af et stort fællesskab, men du bliver også en del af en familie.

Du flytter ind på et værelse sammen med 1-3 andre elever, som du bor sammen med hele året. I bor i et hus med 10 andre elever. 

Sammen med din familielærer er det din familie.

I familierne spiser vi sammen, holder familieaftener, ugentlige familiemøder og er der for hinanden. Det er dit eget lille fællesskab i det store. På værelset bor du med eleverne af samme køn, men din familie består både af drenge og piger.

Familielæreren er din nærmeste kontaktperson. Det er den lærer, der er der for dig og resten af familien året rundt. Sammen har I ansvaret for, at jeres liv i huset fungerer, at I får gjort rent, og at alle trives på gangen. For at dét kan lykkes, har vi på Ærø Efterskole fem enkle regler, der til hver en tid skal overholdes:

  • Mobning er ikke tilladt – Vi har et fælles ansvar for, at alle trives på skolen.

  • Tyveri er strafbart – Et fællesskab bygger på tillid. Derfor skal alle have tillid til, at de kan have deres ejendele i fred. Tyveri kan bliver politianmeldt.

  • Du skal være røgfri – Rygning er ikke tilladt. Hverken på skolen eller når du forlader skolens område. Vi ser også e-cigaretter og nikotinposer som en del af dette.

  • Du må ikke drikke alkohol – Du må hverken drikke eller opbevare nogen former for alkohol under dit ophold på skolen. Du må selvfølgelig heller ikke komme påvirket tilbage fra weekend.

  • Du må ikke være påvirket af stoffer Du må ikke indtage eller være påvirket af hash eller andre euforiserende stoffer under dit ophold. Heller ikke når du er hjemme på ferie eller på weekend. Hvis der er en begrundet mistanke kan vi kræve, at du lader dig teste for at udrydde enhver tvivl.

Bryder du disse regler har du sat vores tillid til dig på spil, og hjemsendelse kan blive konsekvensen.

Det er vigtigt, at alle trives og har det godt på Ærø Efterskole. Derfor kan du til enhver tid gå til din familielærer, hvis du har det svært eller kan mærke, at der er noget, der belaster fællesskabet. På Ærø Efterskole skal der være plads til alle, og vi forventer af dig, at du hjælper med til, at alle har det godt. Det samme skal du kunne forvente af dine kammerater.

Besøg os på Ærø Efterskole.

Du er altid velkommen til at komme og få en rundvisning og uforpligtende samtale på skolen.

Kontakt os i dag