Skip to main content

NYHEDSBREV: DEN FØRSTE TID

aug 2023 – okt 2023
Det tidlige efterår

Kære læser

Du er nu begyndt læsningen af første nyhedsbrev ud af flere fra Ærø Efterskole. I hvert nyhedsbrev giver vi dig et lille kik ind i det efterskoleår, der lige nu udspiller sig, – både når det gælder fag, såvel boglige, linjefag og valgfag, men selvfølgelig også fritid og fællesskab. Nyhedsbrevet her afslører ikke kun, hvordan årgang 23/24 lever deres efterår, men afslører også, hvad et efterskoleår i al sin enkelhed og kompleksitet byder på – på Ærø.

Dette nyhedsbrev og de kommende vil fokusere på fagene i 9. og 10. klasse, på elevernes fritid og på det fællesskab, der opstår når et elevhold tømres sammen i et helt år. I hvert brev kommer også et tillæg, der afdækker, hvad eleverne har lavet af særlige begivenheder. I denne måned sætter vi fokus på den festival, som løb af stablen i uge 41; nemlig Tranderup Festival.

Tak for at læse med!

FAG OG FRITID

NYT FRA DE BOGLIGE FAG

Danskholdene har arbejdet med temaet “besættelsen” og har bl.a læst både “Oprop!”, en novelle af Tove Ditlevsen og digte af Morten Nielsen. Det er en dramatisk periode med voldsomme begivenheder og ideologier, som gør indtryk på eleverne.

I naturfag og fysik kører temaet BÆREDYGTIG ENERGIFORSYNING: LOKALT – GLOBALT. Fordele og ulemper ved energiressourcer/teknologier, heraf atomkraft, bliver diskuteret, og eleverne blev ikke snydt for en cykeltur mod Ærøske lokale vindmøller. Her fik de lov at komme op i tårnet.

NYT FRA LINJEFAGENE

De elever, som er tilknyttet linjefaget Adventure/Outdoor var i skoleårets spæde start taget til Ærøskøbing for at stå på paddleboard.

“Der findes 2 tag: et J-tag og et C-tag. Jeg håber, vi når begge i dag. Hvis jeg fløjter, er det fordi, I er kommet for langt ud”.

Oplevelsen var god for alle elever, dels fordi efterskolelærer Maja gav en enkel og kyndig vejledning, men også fordi det var det, de havde set frem til i deres efterskoleår.

Nyhedsbrevets forside vidner om en smuk dag.

NYT FRA VALGFAGENE

I valgfaget Keramik har en gruppe elever stiftet bekendskab med et håndkundskab, der er brugt af mennesker i tusinder af år. I et roligt tempo er de nu i færd med at kreere deres første værker.

Nu handler det om forme leret, male på det og præge det.

Hos de efterskoleelever der spiller basketball, er der et helt andet og hurtigt tempo. Sammen med Ærøs lokale basketballklub, “Ærø Magics” er der sved på panden, når de ugentlige træninger foregår.

Træningerne kulminerer i kampe spredt over september, oktober, november og december.