Skip to main content

Journalistik & Fotolinjen

Er du nysgerrig på verden omkring dig? Tør du møde mennesker og fortælle deres historie? Brænder du for at skrive, filme, tage billeder eller optage lyd? Og drømmer du måske om selv at blive journalist en dag? Så er JOURNALISTIK & FOTO faget for dig!

Journalistikkens rolle i samfundet er vigtigere end nogensinde. Vi lever i et hav af informationer, hvor alle har et medie liggende i lommen og en nyhedsstrøm, der aldrig står stille. Derfor er det vigtigt at kunne navigere i og tænke kritisk om al den information, vi dagligt møder. Det lærer du hos os.

Foto efterskole der ikke sidder stille

På JOURNALISTIK & FOTO sidder vi ikke på hænderne. Her er skridtet fra teori til praksis meget kort. Vi tror på, at man lærer mest af at prøve sig selv af, og få faget mellem hænderne. Det betyder, at vi konstant øver os på det, vi lærer i klasseværelset, ved at gøre det selv.

JOURNALISTIK & FOTO handler om tage chancer og kaste sig ud i det, der er ukendt. På den måde lærer vi, hvad vi gerne vil gøre anderledes næste gang og konstant forbedre os. Du vil få feedback af din lærer, men vigtigst af alt lærer du selv at give og få feedback fra de andre elever på holdet.

Praktisk foto og journalistiklinje

I den første tid af skoleåret får du mulighed for at prøve kræfter med en bred vifte af medier. Du skal skrive nyhedsartikler, lave radio-reportager, producere TV-indslag og lære at tage skarpe billeder. Senere vil du få mulighed for at vælge et medie, du brænder for, og som du gerne vil dyrke og dygtiggøre dig i.

Journalistisk & Foto er drevet af elevernes arbejde, og deres produktioner får også lov til at leve uden for klasselokalet. Vi laver vores egen avis, udgiver vores egne nyhedsudsendelser og sender live radio om aftenen fra vores eget radiostudie til øen.

Tilmeld dig fotolinjen i dag

Hvis det allerede nu kribler lidt i dine fingre for at få en mikrofon i hænderne, og du har fået tændt en lille gnist, og ikke kan vente med at komme ud og møde mennesker, og fortælle om verden – så skal du vælge JOURNALISTIK & FOTO.

På Journalistik & Foto:

  • Får du en forståelse af grundlæggende journalistik: Interviewteknik, research, vinkling, presseetik og kildehåndtering.
  • Lærer du at formidle historier både på skrift, lyd og i billeder.
  • Lærer du at bruge de samme redigeringsprogrammer, som på de journalistiske redaktioner.
  • Lærer du at tænke kritisk, og analysere den information, du møder.
  • Lærer du at være en del af en sund feedback-kultur.
  • Skal du ud og interviewe mennesker, og formidle deres historier.
  • Skal du ud og møde rigtige journalister og kommer med ind i maskinrummet i mediehusene både i Danmark og udlandet.

Underviser på Journalistik & Foto

Signe Ladegaard Jensen

Jeg kan ikke forestille mig noget mere meningsgivende end at lære fra sig – og så ovenikøbet til efterskoleelever, der er nysgerrige på verden, livet og relationerne imellem os.”

Kandidat i Journalistik 

Besøg os på Ærø Efterskole.

Du er altid velkommen til at komme og få en rundvisning og uforpligtende samtale på skolen.

Kontakt os i dag