På Gastronomi-linjen bliver du sluppet løs i efterskolens køkken. Du får lov til at snuse og smage på spændende råvarer, sammensætte nye smagsvarianter, anrette, dekorere og servere.
På linjefaget bliver du desuden klædt solidt på med grundlæggende køkkenfærdigheder, og du lærer at arbejde kreativt i køkkenet.
På Gastronomi-linjen arbejder vi ¼ teoretisk og ¾ praktisk. For det første får du indblik i de mest basale tilberedningsmetoder, men der bliver også plads til at tænke ud af boksen. Vi har hænderne i det, vi lærer om. Alle sanser bliver aktiveret, når vi laver mad sammen. Vores tilgang til mad er nysgerrig og fordomsfri.
På Gastronomi-linjen kommer du til at:
At følge en opskrift er noget, man skal kunne i et køkken – men det er ikke nok! Vi vil forstå maden, og hvorfor den opfører sig, som den gør. Kemiske reaktioner, mikroorganismer, emulgatorer, fermentering og meget mere er i fokus i de retter, vi tilbereder sammen.
Vi står midt på en ø, der kulinarisk har masser at byde på. Vi skal rundt på øen og besøge lokale producenter og restauratører, og så skal vi på sanketur i det ærøske vildnis og samle vilde planter og urter til vores køkken.
Råvarekendskab en vigtig del af at tilberede mad, og på Ærø Efterskole er der særligt fokus på de bæredygtige råvarer. Det er de råvarer, som gror, fanges, eller opdrættes så tæt på os som muligt og under forhold, der ikke belaster kloden mere end nødvendigt.
“Det vigtigste for mig i relationen til eleverne er at få videregivet lysten og nysgerrigheden til madhåndværket – en nysgerrighed som skal spire hele livet!”
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed
“Jeg møder som udgangspunkt (alle) mennesker i øjenhøjde og med et åbent hjerte. Jeg har valgt at være efterskolelærer for at min passion for mad og min interesse for mennesker kan få lige meget plads”
Uddannet kok
Tranderupgade 61
CVR.: 12680082
© Ærø Efterskole