Studietur til Japan

Som elev på Ærø Efterskole skal du med til Japan. Sammen skal vi opleve den japanske kultur, smage deres særlige gastronomi og komme tæt på landets fascinerende historie. 

Vores fællesrejse til Japan er en af de helt store oplevelser, som du får sammen med dine efterskolekammerater. Vi rejser allerede i efteråret, så rejsen bliver en hjørnesten i det fællesskab, du skal være med til bygge i løbet af dit efterskoleår. 

Jeg kan mærke at vi er meget mere ét stort fællesskab end før vi tog afsted. Japanturen har rystet os mere sammen som skole og dannede en ny forståelse for hinanden. Jeg lærte noget nyt om mennesker, jeg troede jeg allerede kendte. ” – Elev, 2022/2023

Rejsen til Japan er kulturudveksling med stort K. Du skal over og give en smule af dig selv, og opleve den japanske kultur helt tæt på. Du vil komme til at møde mennesker og levemåder, som er meget forskelligt fra dig selv, og det du kender. På den måde bliver du endnu klogere på hvem du er, og hvem du gerne vil være.

Vi er afsted i to uger og skal både bo i Tokyo og Kyoto, men i løbet af rejsen forlader vi også storbylivet, og skal bo, opleve og leve tæt på den overvældende japanske natur. Vi har tidligere boet nogle dage i den lille landsby Takigahara for foden af bjergene.

I Takigahara fandt vi et åndehul og en unik side af den japanske kultur, som står i skarp kontrast til Tokyos larm og lys. Her sætter vi tempoet ned, finder roen og bliver introduceret til den japanske zen. 

“Turen ville overhovedet ikke have været det samme, hvis vi ikke var taget til Takigahara. Dét at opleve en helt anden side af Japan end bare storbyen, som er det, du hører om over det hele. Vi fik vi lov til at opleve hvordan mange andre japanere lever.” – Elev, 2022/2023

Japan er kendt for sine storslåede buddhistiske templer rundt i landet. Flere af dem skal vi blandt andet besøge, når vi rejser i mellem Tokyo og Kyoto. Vi udnytter nemlig rejsetiden rundt i Japan til at få besøgt nogle helt unikke steder, som ikke lige ligger i nærheden af storbyerne. Tidligere har vi blandt besøgt en 300 år gammel familiegård, som stadig går i arv og i dag huser fire generationer. 

Rejsen er fælles for hele skolen, men linjefagene er stadig med os, og vil sætte sig præg på rejsen. Tidligere har vi blandt andet besøgt Gibli-museet, Tokyo Photografic Art Museum og været på vandring i bjergene. 

Du vil som elev selv få masser af muligheder for selv at sætte dit præg på turen og komme med ønsker til, hvad du kunne tænke dig at opleve.

Egenbetaling til studietur:
Der skal forventes en egenbetaling til studieturen på 12.000 kr, som betales i månedlige rater henover skoleåret. 

Hvis I som familie har svært ved at imødekomme egenbetalingen, så ring til os. Vi er klar til at hjælpe, så godt vi kan. 

 Besøg os på Ærø Efterskole.

Du er altid velkommen til at komme og få en rundvisning og uforpligtende samtale på skolen. Ring og aftal et besøg med vores forstander Mogens eller læs mere her.

Ring til Mogens og
book en rundvisning
+45 6352 6050