Håndværk & Design

Vil du hellere have hammeren i hånden end at læse om den i en bog? Kan du lide at arbejde på dine egne kreative projekter i værkstedet? Så er Håndværk & Design-linjefaget for dig!

Vælger du HÅNDVÆRK & DESIGN som linjefag kommer du først og fremmest til at arbejde med træ og dine egne ideer. Du får hammer, høvl og skruemaskine i hånden og lærer at komme fra idé til produkt.

Fra skitse til færdigt produkt

Her kommer du hele vejen fra designprocessen til et projekt, klar til brug. Du kan f.eks. vælge at designe ting til dit værelse, til skolen eller noget, du kan tage med dig hjem. 

Dét vi vægter højest er, at alt, hvad vi laver, kan bruges bagefter.

Du kommer til at afprøve en masse nye teknikker, arbejde med forkellige materialer og bl.a. prøve kræfter med:

  • Tømrerhåndværkets og træfagets grundprincipper og teknikker.
  • Om værdien af genbrug og upcycling
  • At håndtere forskellige værktøjer 
  • At finde flere kreative løsninger på samme problem
  • Om hvordan du planlægger dit projekt og om kunsten at lære af sine fejl
  • At samarbejde og være en del af større fælles projekter

Upcycling og genbrugsmagi

På Håndværk & Design-linjen ser vi muligheder i alt, og begrebet upcycling kommer til at fylde en del gennem året. Du kommer med ud i naturen, på lossepladsen og i genbrugsbutikkerne for at finde materialer, der kan genbruges og redesignes. Vi leder altid efter en ny og kreativ måde at genbruge gode materialer på! 

Hele året ender ud i, at du til sidst skal lave dit eget afgangsprojekt, hvor du skal gøre brug af alle de erfaringer og teknikker, du har fået i løbet af dit efterskoleår.

Besøg os på Ærø Efterskole.

Du er altid velkommen til at komme og få en rundvisning og uforpligtende samtale på skolen. Ring og aftal et besøg med vores forstander Mogens eller læs mere her.

Ring til Mogens og
book en rundvisning
+45 6352 6050