Kære forældre

Den 7. august 2022 er der første skoledag på Ærø Efterskole. Ikke kun for eleverne, men også for selve skolen. Med en ballast af mange års efterskoleerfaring er vi i fuld gang med at skabe et hus, som både danner og uddanner eleverne, på det smukke Ærø. Den rejse vil vi gerne have dit barn med på. 

Til stede i fællesskabet
Vi insisterer på, at der ikke findes formler for det perfekte menneske – at alle har en værdi. Vi ved, at mødet mellem to vidt forskellige individer rummer en ressource. Den vil vi bruge, så den enkelte elev vokser og er med til at styrke  fællesskabet.

På Ærø Efterskole værner vi om fællesskabet og taler om, hvad ægte venskab er.

Vi vil, at eleverne først og fremmest modnes i en forståelse af at være en del af noget større. Et fællesskab hvor styrken er summen af individer og deres trivsel. Vi vil, at eleverne nogle gange må gå en vej, de ikke havde forestillet sig, fordi det er nødvendigt for at finde sig selv i fællesskabet. 

Mobiltelefonen ligger på værelset i en erkendelse af, at vi har brug for hjælp til at fordybe os i fagene, være nærværende i fællesskabet og nysgerrige på, hvem hinanden er. I løbet af året finder vi sammen ud af, hvad vores fællesskab er bedst tjent med. 

Vi danner og uddanner 24/7

Vi er ganske enkelt beærede over, hvor stort et fagligt potentiale og hvor kompetente undervisere Ærø Efterskole har kunnet tiltrække. 

Med det afsæt insisterer vi på, i samarbejde med forældrene, at nå fagligt og socialt i mål med den enkelte elev:

Når året er omme har alle mulighed for at tage en ungdomsuddannelse og at gå videre i livet som et mere selvstændigt menneske.

Vores dygtige faglærere er ildsjæle. Det betyder, at de også vil møde eleverne i deres interesser og folde dem kreativt ud i følgende fag: 

Klima & Kultur

På Klima & Kultur giver vi dig redskaberne til at forstå din egen kultur. Du lærer om mødet med andre kulturer, og hvordan man skaber kontakt, forbindelse og medfølelse. 

Vi skal på studietur til Uganda for at opleve, hvordan andre mennesker lever i en helt anden kultur og et anderledes klima med andre udfordringer. Vores spørgsmål er ikke hvordan vi kan hjælpe, men hvad kan vi lære.


Journalistik & Foto

På Journalistik & Foto sidder vi ikke på hænderne. Her er skridtet fra teori til praksis meget kort. Vi tror på, at man lærer mest af at prøve sig selv af, og få faget mellem hænderne. Det betyder, at vi konstant øver os på det, vi lærer i klasseværelset, ved at gøre det selv.

Journalistik & Foto handler om tage chancer og kaste sig ud i det, der er ukendt. På den måde lærer vi, hvad vi gerne vil gøre anderledes næste gang og konstant forbedre os.


Gastronomi

Draget af sprøde skorper, cremede puréer, damp, sydende pander og boblende gryder? Er du nysgerrig på friske, gode råvarer og lækre anretninger og på følelsen af at skabe noget sammen? Så er det helt og aldeles her du skal være; på Gastro-holdet på Ærø Efterskole.

Råvarekendskab er en vigtig del af at tilberede mad, og på Ærø Efterskole er der særligt fokus på de bæredygtige råvarer. Det er de råvarer, som gror, fanges, eller opdrættes så tæt på os som muligt og under forhold, der ikke belaster kloden mere end nødvendigt.

Kunst
Kunst er et møde med verden. Et kreativt, kunstnerisk møde med dig som levende menneske, når du udtrykker dig i dialog med andre mennesker. Kunst er noget som hjertet slår for vigtigheden af. Brændstoffet på Kunst er: Dig og det der interesserer dig.

Vi tager os friheden til at tænke at ingen tanke er for stor eller for lille. På Kunst bliver du udfordret til at gå i dialog med verden gennem kunst f.eks. gennem tegning, kunstvideo, maleri, tekst, lyskunst, lyd, skulptur, land-art, performance og kunst-installation.

Adventure & Outdoor

På Adventure og Outdoor kommer du til at have det sjovt, men du kommer også til at lære rigtig meget. Både om naturen, men mest om dig selv. Uanset, om du lærer om bål og bivuak, og hvordan man klarer sig i minusgraderne, eller om du suser afsted på mountainbike, så kommer du altid lidt stærkere, klogere og modigere tilbage til skolen.

Her kommer du til at tage skridtet ud over kanten, når vi rappeller ned fra øens fyrtårn. Du kommer på dybt vand, når du sejler havkajak eller tager på undervandsjagt med harpun og snorkel. Og så kommer du til tops, når vi både skal dyrke træklatring, klatring med reb og bouldering. 

Vores studieture går til Japan, Uganda, Sydafrika og Sicilien

Vi er en efterskole, hvor fællesskab, individuel udvikling og faglig kreativitet er i centrum. Vi håber, at I har lyst til at lade jeres børn blive en del af den. 

Kom og besøg os på Ærø på en af vores besøgsdage d. 19. september, 26. september, 10. oktober eller 7. november. Vi afholder også camps, hvor dit barn kan prøve at gå på efterskole for en dag d. 18. september og 6. november.

Kærlig hilsen

Forstander

Mogens D. Jensen