Bæredygtigt håndværk

Vil du arbejde kreativt med træhåndværket? og vil du hellere give brugte ting nyt liv i stedet for at smide dem i skraldespanden? Så er det her linjen for dig!

På Bæredygtigt håndværk ser vi muligheder i alt. Hvor nogle ser ting, der er lige til lossepladsen, ser vi en masse muligheder for at bruge dem på nye måder.

Vi ser ikke en defekt højttaler. Vi ser et nyt sengebord til efterskoleværelset, et skab til alle tandbørsterne eller fodskammel til dagligstuen. 

Her lærer du alle skridt fra kreativ idéudvikling over en masse tømrer- og håndværksteknikker frem til, at du står med dit produkt i hånden. 

Nøgleordene er genbrug, upcycling og godt håndværk. Vi går på jagt efter de gode materialer, som andre har kasseret, og reglen for alt, hvad vi laver er, at det skal kunne bruges på ny. Enten på skolen, på øen eller hjemme hos dig selv.

Du vil lærer i løbet af året en masse af tømrerfagets teknikker og sammen med resten af holdet, vil du i løbet af året ikke kun blive dygtigere til at arbejde i træ og med det rette værktøj – Du er også en stor del af at løfte bæredygtigheden på skolen.

Så er du kreativ, tænker bæredygtigt, og kan du lide selv at have hammeren i hånden? Så skal du vælge Bæredygtigt Håndværk

På Bæredygtigt håndværk lærer du:

  • Tømrerhåndværkets og træfagets grundprincipper og teknikker. 
  • Om værdien af genbrug og upcycling.
  • At håndtere forskellige værktøjer korrekt/sikkert til bearbejdning af træ
  • At finde flere kreative løsninger på samme problem
  • Om hvordan du planlægger dit projekt og om kunsten af at lære af sine fejl
  • At samarbejde og være en del af større fælles projekter
  • At arbejde sikkert i et værksted med maskiner, støv og støj

Besøg os på Ærø Efterskole.

Du er altid velkommen til at komme og få en rundvisning og uforpligtende samtale på skolen. Ring og aftal et besøg med vores forstander Mogens eller læs mere her.

Ring til Mogens og
book en rundvisning
+45 6352 6050